Buđet za medije i nevladine organizacije u Bujanovcu oko 9 miliona dinara (VIDEO)
Srpski

Buđet za medije i nevladine organizacije u Bujanovcu oko 9 miliona dinara (VIDEO)

09.Nov.2017 20:39
0
Za medije u Opštini Bujanovac iz opštinskog buđeta za 2017. godinu su dodeljena oko 7 miliona dinara dok za nevladine organizacije ukupno 2 miliona dinara, koja su se raspodelile na osnovama predlog-projekata.

Agim Hasani, načelnik odeljenja za društvene delatnosti u opštinskoj upravi rekao je da iznos dodeljen za medije u opštini Bujanovac povećan tokom 2017. godine, na osnovu ekonomskih uslova i opštinskog buđeta.

"Buđet za oblast u informisanju u 2015. godini bio je 5 miliona dinara a u 2016. godini je bio 6 miliona i 630 hiljada dinara, dok su se mediji ove godine finansirali kroz projekte u vrednosti od ukupno 7 miliona dinara", rekao je Hasani, piše Titulli.com.

Od ovog buđeta su se finansirali gotovo svi projekti lokalnih medija, bez ikakvih posebnih kriterijuma koji obezbedjuju fer konkurenciju i u interesu informisanja društva.

Što se tiče finansiranja projekata nevladinih organizacija za 2017. godinu iz buđeta Opštine Bujanovac izdvojeno je 2 miliona dinara, od kojih su korist imali 50 lokalnih organizacija.

Beđet Selimi, od strane Komisije za nevladine organizacije u opštinskoj upravi za titulli.com je rekao da je buđet za nevladine organizacije za 2017. godinu je 2 miliona dinara, što je isti iznos kao i prošle godine.

"Neke organizacije možda i ne mogu da ostvare svoje projekte ili programe sa ovim novcem, ali smo mi mislili da od toga pomognemo svim organizacijama”, rekao je Selimi.

Nevladine organizacije koje deluju u Opštini Bujanovac i razvijaju različite aktivnosti nisu zadovoljni sa ovakvom metodom raspodele buđeta, jer se ne uzima kao osnova aktivnost i delatnost organizacije, već se svrstavaju gotovo sve nevladine organizacije, možda čak i neke koje ne razvijaju nijednu aktivnost.

Nevladinoj organizaciji "Špresa" u opštini Bujanovac iz opštinskog buđeta za 2017. godinu izdvojeno je 80 hiljada dinara. Nevzad Ljutfiu, Predsednik ove organizacije izjavio je da je zadovoljan podrškom koju mu daje Opština Bujanovac.

Ljutfiu je dodao da "što se tiče raspodele sredstava, ovo je model koji se realizuje već nekoliko godina unazad i nadamo se da će se u narednim godinama buđet nevladinih organizacija podeli prema onome koliko se radi, procenjujući rad prethodne godine kao i ocenjujući plan i program za narednu godinu".

Društvi "Dituria" ogranak u Bujanovcu, koja se uglavnom bavi različitim obrazovnim programima sa raznim agendama, u 2017. godini je dodeljeno 40 hiljade dinara iz opštinskog buđeta Opštine Bujanovac.

Koordinator ove organizacije, Bljerim Iseni je rekao da nije nimalo zadovoljan ovom raspodelom buđeta, jer organizacija ne može da plati niti zakupninu pod kirijom sa ovim sredstvima.

"Opština treba klasifikovati nevladine organizacije na osnovu projekata koje oni rade na osnovu brojnih aktivnosti koje realizuju tokom godine a ne da izdvoji iz buđeta sredstava za one organizacije koje ne čine ništa i samo uzimaju pare nizašta", ocenio je Iseni.

Diskusija o buđetu nevladinog sektora i lokalnih medija u Bujanovcu je jedan primenjeni oblik opštinske uprave tokom prethodne godine./Titulli.com/

 

Opština Presevo sa bledom transparentnošću, gradjani neinformisani (VIDEO)
Preševo: 19 miliona dinara za 2017 godinu iz gradjevinskih dozvola i legalizacije objekata (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration