Preševo: 19 miliona dinara za 2017 godinu iz gradjevinskih dozvola i legalizacije objekata (video)
Srpski

Preševo: 19 miliona dinara za 2017 godinu iz gradjevinskih dozvola i legalizacije objekata (video)

21.Nov.2017 08:03
0
Buđet Opštine Preševo za 2017. popunjen je skoro 19 miliona dinara iz izvora kompenzacije i sredjivanja gradjevinskog zemljišta i takse na legalizaciju privatnih i poslovnih objekata, piše Titulli.com.

Arsim Sulejmani, načelnik Odeljenja za urbanizam u Opštini Preševo, izjavio je za Titulli.com da proces visokih gradjevina nastavlja da se povećava, a legalizaciju objekata pozdravljaju građani.

"Za 2017. godinu imamo oko 7000-8000 zahteva od gradjana koje treba kontinuirano razmatrati, dok su do sada 252 slučajeva u potpunosti izvršeni u Opštini Preševo", rekao je Sulejmani.

Prema rečima Besnika Sadiku, šefa Odeljenja za finansije Opštinske uprave u Preševu za 2017. godinu do oktobra, prihodi od naknade za izgradnju zemljišta ili gradjevinske dozvole su 12.337.130 dinara.

"Prihodi od oporezivanja legalizacije objekata u Preševu za 2017. godinu u oktobru su 5.958.500 dinara", naglasio je Sadiku.

Proces legalizacije objekata na teritoriji Opštine zadovoljavajući se nastavlja i primećen je interes gradjana.

Hevzi Ramadani, šef inspektorata tokom razgovora o Titulli.com, izjavio je da je zadužen za inspekciju izgradnje objekata za dokumentaciju koja se zahteva zakonom.

Gradjevinski inspektorat takodje kaže da je legalizacija stambenih i poslovnih objekata u pripremnoj fazi dokumentacije i da se gradjani dovoljno odazivaju.

"Tokom marta i početka aprila registrovani su svi objekti na teritoriji Opštine Preševo, gde su za sve predmete predmeti obradjeni u arhivi i već su u rukama Direkcije za urbanizam", rekao je Ramadani.

Što se tiče procesa legalizacije iz Direkcije za urbanizam u opštini Preševo, oni su izvestili da je postupak dobro obavljen i sada se očekuje da vide koliko se gradjani odazivaju za 2017. godinu.

"Za 2016. godinu prihodi od nadoknade za gradjevinske dozvole su bile 3.503.070 dinara, dok je iz naknade za legalizaciju objekata bilo 7.990.500 dinara", rekao je Besnik Sadiku iz finansijskog odeljenja.

Ovi podaci ukazuju da opštinski buđet Opštine Preševo ima zadovoljavajuću korist od prikupljanja prihoda od izdavanja gradjevinskih dozvola i legalizacije objekata./Titulli.com/

Buđet za medije i nevladine organizacije u Bujanovcu oko 9 miliona dinara (VIDEO)
100 hiljada evra subvencije za razvoj preduzetništva u opštini Bujanovac (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration