Buđet za poljoprivredu nestabilan u Bujanovcu, krije se spisak korisnika (video)
Srpski

Buđet za poljoprivredu nestabilan u Bujanovcu, krije se spisak korisnika (video)

19.Dec.2017 10:04
0
Razvoj poljoprivrede na teritoriji Opštine Bujanovac je podržan od strane opštinske administracije kroz subvencije distribuirane pod ugovorima sa poljoprivrednim gazdinstvima i veštačko osemenjavanje životinja u iznosu od 29 do 32.5 miliona dinara za 2017.

Ove subvencije su realizovane u dva dela tokom 2017. godine za 445 ljudi koji su finansijski podržani za kupovinu radnih alata za poljoprivredu.

Gradonačelnik Bujanovca, Šaip Kamberi prilikom potpisivanja ugovora drugog dela je naveo da je opštinska vlast je smatrao da se pojavi u podršci sektoru koji je dat od ove vlasti.

Gani Aliu, član odbora za dodelu poljoprivrednih subvencija je rekao da su ove godine bile planirane 22 miliona dinara, ali posle svih tih aplikacija u konkurenciji aktuelna vlada preuzela obavezu da traži dodatna sredstva opštinskom veću dodatna sredstva od 9 miliona 500 hiljada dinara.

"Interesovanje je bilo ogromno od strane poljoprivrednika Opštine Bujanovac, jer je Opština sa njenom politikom razvoja je omogućio isplatu od 80% vrednosti mehanike koju su kupili olakšavajući mogućnost razvoja", rekao je za titulli.com, Aliu.

Prema njegovim rečima, ova vrsta subvencija bila je veoma neophodna i uspešna za razvoj poljoprivrednog sektora i sa terena procenili su da je korišćenje ovih alata učinjeno ispravno.

Šaip Kamberi je takodje tražio od korisnika subvencija da procene da li bi takvi projekti trebali biti predvidjeni buđetom 2018. godine.

On je naglasio da će ovaj projekat dati prave rezultate da svako ko ima ideje u oblasti poljoprivrede počne sa radom, a takodje bude podržan od strane Opštine.

Jedan stanovnik sela Veliki Trnovac Opštine Bujanovac koji je koristio subvenciju bio je zadovoljan s obzirom da će nastaviti da rade u poljoprivredi, ali su takodje subvencije dobrodošle i u narednim godinama.

Ređail Mustafa iz sela Letovica Opštine Bujanovac je prvi put dobio ovu subvenciju za poljoprivredu.

"To je projekat koji ima pozitivan efekat i veruje da će nastaviti sa ovim projektom. Sledeće godine ponovo ćemo se prijaviti", rekao je Mustafa.

đelal Ahmeti je uz pomoć Opštine uspeo da kupi za ovu godinu frezalicu i mnogo je zahvalan.

U 2017 godini Opština Bujanovac je izdvojila oko32 miliona dinara za poljoprivredne ekonomije dok je predlogom buđeta za 2018 planirano 22.4 miliona dinara koji treba da bude odobren na narednu sednice Skupštine Opštine.

Uprkos naporima uredničkog tima Titulli.com da dobije spisak 445 korisnika poljoprivrednih subvencija za 2017. godinu, odgovorna lica opštinske uprave nisu dostavili tražene dokumente./Titulli.com/

Bujanovac: Legalizacija zgrada i gradjevinske dozvole, nezadovoljavajuće za buđet (video)
Opštinska transparentnost, deo političke agende na lokalnim izborima u Preševu (video)
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration