Kulturë

“Jepni për nënën!”

“Jepni për nënën!”

Sot është ditë e veçantë dhe e madhe për gjithë letërsinë botërore. Është Dita Ndërkombëtare e Librit dhe e të Drejtës së Autorit. Është dita për

23.Apr.2021 10:31
141 vjetori i lindjes së Mit’hat Frashërit

141 vjetori i lindjes së Mit’hat Frashërit

Publicist, politikan dhe shkrimtar shqiptar, Mit’hat Bej Frashëri i njohur në veçanti me pseudonimin e tij Lumo Skëndo, lindi më 25 mars 1880 në Janinë dhe sot shënohet 141 vjetori lindjes së

26.Mar.2021 09:54
Kosova nën cipën e sertë të një anglezi

Kosova nën cipën e sertë të një anglezi

ohn Hodgson “E ardhmja në të shkuarën: Kujtime të Kosovës”, Prishtinë, CUNEUS, 20211. 1.  John Hodgson, student i Kembrixhit (universitet i themeluar më 1209) tash me traditë 812 vjeç

22.Mar.2021 09:31