Portreti i Sulejmanit të Madhërishëm shitet më shumë se 480 mijë dollarë
Kulturë

Portreti i Sulejmanit të Madhërishëm shitet më shumë se 480 mijë dollarë

01.Apr.2021 10:50
0

Shtëpia britanike Sotheby`s shiti në ankand një portret të rrallë të sulltanit osman Sulejmani i Madhërishëm për 350.000 funte ose 481.320 dollarë.

Një ankand i quajtur “Bota Islame dhe Arti Indian” u mbajt në platformën online përmes ofertave telefonike dhe blerësve të interesuar iu ofrua një koleksion prej gjithsej 183 sendesh të vlefshme.

Nën numrin serik 60, çmimi fillestar për portretin e rrallë nga shekulli i 16-të kishte qenë 60.000 funte (82.500 dollarë).

Identiteti i blerësit nuk u zbulua, por u njoftua se ai përfundimisht do të paguante 438.000 funte për portretin, me të gjitha taksat e nevojshme ose 602.300 dollarë.

Në të njëjtën kohë, një portret i princeshës osmane Mihrima, e cila ishte vajza e Sulejmanit të Madhërishëm dhe gruas së tij Hurrem, u shit në ankandin e sotëm për 60.000 funte ose 82.500 dollarë. Edhe ky portret konsiderohet një art i rrallë nga fillimi i shekullit të 17-të.

 
Krijimi i Lëvizjes për Pavarësinë e Kosovës (1975-1982) dhe jetësimi i aspiratës së kamotshme shqiptare
Facebook mohon të ushqejë polarizimin, u jep kontrollë përdoruesëve
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration