Shkolla e parë shqipe e Gjakovës
Kulturë

Shkolla e parë shqipe e Gjakovës

20.Sep.2019 13:40
0

Fotografia e mëposhtme është bërë gjatë vitit 1916-1917. Në të shihen mësuesit dhe nxënës e asaj kohe.

Veç plisit tradicional, vëmendjen e tërheq fotografia e Princ Vidit (Wilhelm Wied), i quajtur edhe “Skënderbeu i dytë”.

Ndonëse në kohën që është realizuar fotografia Vidi kishte të paktën dy vjet që nuk qëndronte më në fronin shqiptar, aspiratat e bashkimit të shqiptarëve evokohen heshtazi nga kjo fotografi.

Fotoja është pjesë e Arkivit Qendror i Shtetit (AQSh).

Tani mund të hani bukë sa të doni dhe të mos shtoni peshë!
Udha e mbarë deputetë mëditjesh!
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration