Rritet fondi/ Këshilli dhe Parlamenti Europian japin 168.7 miliardë € për Ballkanin
Rajoni dhe Politika

Rritet fondi/ Këshilli dhe Parlamenti Europian japin 168.7 miliardë € për Ballkanin

22.Nov.2019 08:47
0

Këshilli i BE-së dhe Parlamenti Europian arritën një marrëveshje mbi buxhetin e bllokut për vitin 2020, dhe fondet për Ballkanin perendimor, aty rezulton të jenë shtuar.

 Angazhimet totale përcaktohen në 168.7 miliardë €, ç’ka përbën një rritje prej 1.5% krahasuar me buxhetin e vitit që shkoi. Ndërkohë vihet re se janë zvogëluar ndjeshëm, me plot 85 milionë euro fondet e para-anëtaresimit për Turqinë krahasuar me draftin e propozuar nga Komisioni, ndërsa parashikohen më shumë fonde për vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Buxheti i vitit të ardhshëm siguron një qasje realiste, duke marrë parasysh interesat e taksapaguesve dhe nevojën për tu kujdesur për sfidat e reja që mund të shfaqen në 2020-tën”, tha Kimmo Tiilikainen përfaqësoi Këshillin në negociatat me Parlamentin Europian.

Fushat me përparësi në të cilat përqëndrohet buxheti i ri janë përpjekjet kundër ndryshimeve klimatike, krijimi i vendeve të punës, forcimi i sigurisë dhe menaxhimi i sfidave të emigracionit.

Ajo që vihet re në mënyrë të veçantë është se ka më shumë fonde për klimën, mbrojtjes së të cilës, BE-ja ka vendosur t`i kushtojë të paktën 20% të shpenzimeve. Parlamenti dhe Këshilli tani kanë 14 ditë kohë për ta aprovuar zyrtarisht marrëveshjen e arritur.

Ndryshimet në gojë zbulojnë sëmundjet
Amnesty International/Modeli ekonomik i FB dhe Google kërcënim për të drejtat e njeriut
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration