Pesë arsye pse është e rrezikshme ta injoroni shfaqjen e thinjave
Trupi dhe shëndeti

Pesë arsye pse është e rrezikshme ta injoroni shfaqjen e thinjave

06.Nov.2019 08:35
0

Thinjat janë atribut natyral i moshës.

Disa e marrin me qetësi, e disa tjerë e fshehin sa më shpejt që të është e mundur, transmeton Telegrafi.

 Sidoqoftë, nëse jeni nën 30 vjeç dhe kanë filluar të shfaqen thinjat, atëherë kjo mund të jetë shenjë për t’u alarmuar.
 
Sëmundjet e zemrës

Konsultohuni me një kardiolog nëse jeni mashkull dhe keni vërejtur se flokët shumë shpejt po ju thinjen.

Shkencëtarët kanë zbuluar se thinjat shpeshherë ndërlidhen me rrezik të lartë të sëmundjeve ishemike të zemrës.

Akumulimi i peroksidit

Normalisht, gjëndrat e flokëve prodhojnë një sasi të vogël të peroksidit të hidrogjenit.

Sidoqoftë, kur akumulohet, ia humb ngjyrën flokëve.

Mungesa e vitaminave D3 dhe B12

Ndonjëherë, për t’i ndalur thinjat e flokëve, mjafton të ruheni në ushqim.

 Shkencëtarët kanë zbuluar se mungesa e vitaminës D3 rezulton në humbje të melaninës (substanca që ia jep ngjyrën lëkurës dhe flokëve).

E njëjta vlen dehe për mungesën e vitaminës B12.

Duhanpirja

Duhanpirësit nuk kanë pse të befasohen nga thinjat e hershme.

Është dëshmuar shkencërisht se duhapirja shkakton që flokët të thinjen shumë më shpejt.

Kjo shprehi gjithashtu e promovon edhe rënien e flokëve.

Thinjat e hershme jo domosdoshmërish nënkuptojnë probleme shëndetësore – mund të shfaqen për shkak të gjeneve

Shkencëtarët kanë zbuluar se thinjat e hershme mund të jenë gjenetike dhe jo domosdoshmërish nënkuptojnë sëmundje mendore. 

Paralajmërimi i cili mund t’jua shpëtojë jetën: Përse dera e dhomës së gjumit gjithmonë natën duhet të jetë e mbyllur!
Laptopët e Samsung mbushin bateritë e telefonave nëpërmjet “touchpad”
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration