Pandat identifikojnë gjininë e kundërt vetëm me zë në distanca deri 20 metra
Atraktive

Pandat identifikojnë gjininë e kundërt vetëm me zë në distanca deri 20 metra

21.Sep.2018 12:43
0

Shkencëtarët kanë hedhur dritë mbi dyshimet për thirrjet e pandave.

Hulumtimet, siç raporton BBC, tregojnë se pandat gjigante komunikojnë vetëm përmes thirrjeve me njëri –tjetrin dhe identifikohen edhe në largësi prej 20 metrave.

Por ata vetëm mund ta deshifrojnë gjininë e Pandës tjetër, vetëm nëse janë më pak se 10 metra larg, transmeton kp.

Në të kundërt, kafshët që jetojnë në savanën e hapur, siç janë elefantët afrikanë, mund të komunikojnë në distanca prej 1 km.

Studiuesit kanë ardhur në këto rezultate pas matjeve që kanë bërë të zërave që kanë lëshuar pandat gjigante gjatë kohës kur kanë ftuar pandën e gjinisë tjetër në takim.

"Gjetjet tona tregojnë se shumica e komunikimit akustik në të vërtetë ndodhin në distanca shumë të shkurtra (10-20 m) sapo të jenë vendosur bashkëshortët", tha Benjamin Charlton i Institutit të Kërkimeve për Ruajtjen e Zoologjikëve në San Diego.

Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration