Me një selfie në celular mund të matet tensioni i gjakut!
Trupi dhe shëndeti

Me një selfie në celular mund të matet tensioni i gjakut!

12.Aug.2019 22:43
0

Për të matur presionin e gjakut, do të vijë dita kur do të bëni thjesht një selfie ose më mirë një video të shpejtë të fytyrës tuaj me celular, pasi një instrument optik do të lexojë ndryshimet në rrjedhën e gjakut në enët e fytyrës dhe, bazuar në to, do të llogarisë presionin e gjakut me një saktësi e krahasueshme me atë të matësve të presionit normal, është ideja e zhvilluar dhe e testuar në Universitetin e Torontos, botuar në revistën ”Circulation: Cardiovascular Imaging”.

Ekspertët fillimisht testuan ”selfie-video” për të matur presionin te mbi 1 300 individë.

Me një smartfon të thjeshtë, prodhohet një video dyminutëshe e fytyrës.

Ndërkohë, një softuer i ngulitur në celular, do të ”lexojë” në video ndryshimet në rrjedhën e gjakut në enët e gjakut të fytyrës dhe do të përkthejë informacionin optik në të dhënat e presionit të gjakut të individit. Saktësia do të jetë 95-96%.

Vulin: Ushtria e Serbisë duhet të vazhdojë të investojë që ta ruajmë paqen edhe në Ballkan
Reciprociteti: Kosova ndalon pasaportat serbe, apo përjashtohen shqiptarët nga Lugina?
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration