Lugina

titulli.com

LPD: Pushteti policor në Bujanoc

Lëvizja e Progresit Demokratik ka dërguar një kumtesë mediumit tonë në cilin shpreh shqetësimet për fillimin e punës së qeverisjes së re lokale pas zgjedhjeve të 6 majit. Kryetari i Lëvzjes së Progresit Demokratik, Jonuz Musliu mendon s

06.Jul.2012 13:56
Përsëriten zgjedhjet në Medvegjë

Përsëriten zgjedhjet në Medvegjë

Në vendvotimin numër 1 në Medvegjë sot do të përsëriten zgjedhjet lokale, me vendimin e Komisionit Komunal Zgjedhor, njofton Jugpress. Në këtë vendvotim janë të regjistruar gjithsejtë 1825 votues. Në zgjedhjet lokale në këtë ve

06.Jul.2012 13:24
Operohet me sukses Muhamed Dermaku

Operohet me sukses Muhamed Dermaku

Muhamed Dermaku, djaloshi i vogël nga Tërnoci i cili vuante nga sëmundja e syve, falë donatorëve, qytetarëve dhe bashkë atdhetarëve të cilët i ndihmuan,  të martën i është nënshtruar operacionit, ndërsa operimi ka qenë i suksesshëm

05.Jul.2012 15:23
Arifi viziton ambasadën e SHBA-ve në Beograd

Arifi viziton ambasadën e SHBA-ve në Beograd

Me ftesë të amabasadores së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Beograd, Mary Burce Warlick, kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi sot po merr pjesë në solemnitetin që ka organizuar kjo ambasadë me rastin e 236  vjetorin e pavar

05.Jul.2012 15:19
Shkurorëzimi si një pasqyrim i emancipimit

Shkurorëzimi si një pasqyrim i emancipimit

Numri i martesave këtë vit në Luginë është rritë krahasim me vitin e kaluar, po ashtu edhe numri i shkurorëzimeve është rritë në krahasim me gjashtëmujorin e vitit të kaluar. Në vitin 2011 në komunën e Bujanocit kemi pasur 231 kur

05.Jul.2012 13:53
Akademia “Stoa” me aktivitete të bujshme

Akademia “Stoa” me aktivitete të bujshme

Profesorë nga shkolla e mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, kanë hapur Akademinë e quajtur “STOA”, në të cilën marrin pjesë nxënësit më të dalluar që njohin artin poetik dhe aktrimin. Bejzad Abdullahu, udhëheqës i kësaj akadem

05.Jul.2012 00:02
Kosovë, arrestime për incidentin në Dobrosin

Kosovë, arrestime për incidentin në Dobrosin

Dy persona akuzohen për përfshirjen në incidentin mes Kosovës dhe Serbisë Misioni i Bashkimit Evropian për sundimin e ligjit në Kosovë, bëri të ditur se dy persona janë dërguar në paraburgim, nën dyshimet për përfshirje në një inci

04.Jul.2012 08:26
Vatra feston 7 vjetorin, rrugëtimi vazhdon

Vatra feston 7 vjetorin, rrugëtimi vazhdon

Duke zhvilluar edhe aktivitete simbolike, “Vatra” për shtatë vite ecje të saj, nuk e ka ndalur asnjëherë veprimtarinë.  Në muajin korrik 2012 “Vatra” po mbush shtatë vite që nga themelimi i saj. Për këto shtatë vite ecjeje, her

03.Jul.2012 23:02
Sadriu: Kemi për qëllim zbutjen e papunësisë

Sadriu: Kemi për qëllim zbutjen e papunësisë

Në sallën e kuvendit komunal të Preshevës është mbajtur diskutimi publik me temën “Plani aksionar për ndërmarrësit e rinj” për periudhën dy vjeçare 2012-2014 e organizuar nga Zyra për të rinj në Preshevë, njofton tvp. Në kët

02.Jul.2012 23:39
Presheva e Medvegja së bashku në Tetovë

Presheva e Medvegja së bashku në Tetovë

Në Tetovë është mbajtur për të 18 herë festivali i folklorit burimor “Sharri këndon”, raporton tvp. Në këtë eveniment kulturor në mesin e shumë shoqërive nga trojet shqiptare pjesëmarrës ka qenë edhe SHKA “Presheva Jehon”,

02.Jul.2012 23:23
Kaos i vërtet në kuvendin komunal të Bujanocit (video)

Kaos i vërtet në kuvendin komunal të Bujanocit (video)

Kuvendi Komunal i Bujanoci ka mbajtur seancën e dytë me përbërje të re, e cila në fillim u nis me një mosmarrëveshje mes disa këshilltarëve shqiptar në opozitë dhe kryetarit të kuvendit. Kuvendi kishte paraparë të shkarkojë drejtor

02.Jul.2012 19:16