Lugina

Bujanoci pa ujë (foto)

Bujanoci pa ujë (foto)

Qyteti i Bujanocit nga orët e mëngjesit nuk furnizohet me ujë. Mungesa e ujit është si pasojë e havarisë në rrjetin elektrikë si dhe punimeve në ujësjellës. Përveç fshatrave të komunës së  Bujanocit që po ballafaqohen me munges

16.Aug.2012 15:29
Japonia do të ndihmojë zhvillimin ekonomik të Bujanocit

Japonia do të ndihmojë zhvillimin ekonomik të Bujanocit

Kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi në zyrën e tij  ka pritur Noriaki Abe, sekretar i parë i  ambasadorit të  Japonisë në Beograd ndërsa është biseduar për investimet e bëra, dhe që do të bëhen në të ardhmen. Ambasada

16.Aug.2012 13:27
Iftari i Solidaritetit (video)

Iftari i Solidaritetit (video)

Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit me seli në Preshevë, të mërkurën shtroi një iftar për  të ftuarit e saj. Në këtë iftar përveç aktivistëve të kësaj organizate morën pjesë bashkëpunëtorët, donatorët, bizneset lokale, p

16.Aug.2012 04:40
titulli.com

Mustafa: Veriu të kushtëzohet me Luginën

Ragmi Mustafa, kryetari i komunës së Preshevës, ka thënë se Lugina e Preshevës duhet të jetë pjesë e dialogut politik në mes të Kosovës dhe Serbisë. Ai beson fuqishëm në liderët e institucioneve të Kosovës se do ta kushtëzojnë

16.Aug.2012 00:44
Praktikantet, sa kanë mësuar të sillen me pacientë?

Praktikantet, sa kanë mësuar të sillen me pacientë?

Në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc një numër i madh i nxënësve të drejtimit të mjekësisë mbajnë stazhin dhe praktikën, ndërsa sjelljet e tyre me pacientë janë të ndryshme. Nxënësit që e kanë përfunduar shkollën e mesme d

15.Aug.2012 20:18
“Bajram Party”, haram

“Bajram Party”, haram

Organizimet e ahengjeve me rastin e festës së Bajramit janë të ndaluara, thonë udhëheqës të institucioneve fetare. Si në vendet e rajonit, po ashtu edhe në Luginë me rastin e festës së Bajramit organizohen ahengje nga lokale të ndrys

15.Aug.2012 15:24
Krasniqi: I kemi hy në hak Luginës

Krasniqi: I kemi hy në hak Luginës

Partitë opozitare duhet t’i bashkohen “karvanit të bisedimeve”, nëse duan që t’i parandalojnë të këqijat dhe të kontribuojnë për të mirën e Kosovës. Në të kundërtën, ato s’do të kenë të drejtë të ankohen për rezul

15.Aug.2012 11:54
Fillon asfaltimi i disa rrugëve në Bujanoc

Fillon asfaltimi i disa rrugëve në Bujanoc

Kanë filluar punimet për asfaltimin e disa rrugëve anësorë në rrugën e Kosovës në Bujanoc, kryesisht hyrja 18 dhe 12A. Po ashtu në fshatit Bilaç dhe Samolicë janë duke u asfaltuar trotuaret të cilët sipas drejtorisë për ndërtim do t

14.Aug.2012 19:14
Presheva, qyteti i të rinjve

Presheva, qyteti i të rinjve

Zyrës për të rinj të Komunës së Preshevës, me rastin e paraqitjes në konkursin  “Qyteti i të rinjve 2012”, ngjarje e organizuar nga ana e Iniciativës qytetare në partneritet me një numër të madh të organizatave vendore e ndër

14.Aug.2012 16:13
Rruga Tërnoc - Breznicë mbyllet për qarkullim

Rruga Tërnoc - Breznicë mbyllet për qarkullim

Nga dita e sotme rruga e cila shpie në fshatin e malësisë së Bujanocit, në Breznicë, është e mbyllur për qarkullimin e automjete për shkak punimeve që po bëhen në te. Drejtori i Drejtoratit për Ndërtim në Bujanoc, Agim Haliti, tha

14.Aug.2012 15:40
KDNJ: Faza a dytë e kursit nga shtatori

KDNJ: Faza a dytë e kursit nga shtatori

Këshilli për të Drejtat e Njeriut në Luginë të Preshevës, po zhvillon kurs të informatikës për grupmoshat e reja të personave me aftësi të kufizuara, sidomos atyreve me dëmtime fizike. Kursi i cili ka për qëllim aftësimin e këtyre k

14.Aug.2012 09:39