Lugina

titulli.com

Shqiptarët e Luginës, jashtë agjendës së bisedimeve

“Kosova ka kapacitetin e vet edhe shtetëror, nacional dhe njerëzor ta përfaqësojë vetveten në raport me Serbinë. Këtu kemi të bëjmë me raporte shtetërore Kosovë – Serbi“, është shprehur ministri i Drejtësisë, Hajredin Kuçi, du

03.Sep.2012 17:51
Në Universitetet e Shqipërisë 182 vende për Luginën

Në Universitetet e Shqipërisë 182 vende për Luginën

Këshilli Kombëtar Shqiptar njofton të gjithë kandidatët për studime në universitet e Republikës së Shqipërisë për procedurat e regjistrimit, përkatësisht aplikimit në këto institucione të arsimit të lartë. Sipas këtij organi me

03.Sep.2012 13:49
Vatra: Zjarret nuk po shuhen me qëllim

Vatra: Zjarret nuk po shuhen me qëllim

Shoqata Vatra ka shfaqur shqetësimin e saj në lidhje me zjarret që kanë kapluar pjesën e Malësisë së Bujanocit, dhe fshatrat e brezit kufitar Kosovë-Serbi, duke thënë se flakët përveç pyjeve po gëlltitin edhe shtëpitë e pasuritë e t

02.Sep.2012 22:11
Kongresi sjell konkluzione pa Bujanocin ! (video)

Kongresi sjell konkluzione pa Bujanocin ! (video)

"Rrjeti Global i Gruas Shqiptare" në Kongresin e mbajtur në Preshevë, i cili kishte për qëllim të bashkojë femrat shqiptare dhe të Luginës për të diskutuar dhe marrë vendime për problemet e Luginës, ka lënë jashtë gratë e komunës

01.Sep.2012 23:57
Rinia e Preshevës "shtrinë" Islamin edhe në Zvicër

Rinia e Preshevës "shtrinë" Islamin edhe në Zvicër

Forumi Rinor Islam në Preshevë ka themeluar degën e saj në shtetin e Zvicrës. Themelimi i degës ka ardhë pas iniciativës së marrë nga bashkëatdhetarët e rinj që jetojnë në këtë shtetë. Pas vizitës në Zvicër të kryetarit të F

01.Sep.2012 21:46
Serbia hesht derisa Lugina digjet

Serbia hesht derisa Lugina digjet

Ruzhdi Qehaja, drejtor i Mbrojtje-Shpëtimit në Komunën e Kamenicës deklaroi se aktualisht zjarret kanë përfshirë fshatrat shqiptare të Luginës, rrespektivisht të komunës së Bujanocit, si në Muhoc, Zarbincë, Sedllar, Priboc, Qarrë etj.

01.Sep.2012 19:15
Abetarja në Luginë, frikë apo politikë ?

Abetarja në Luginë, frikë apo politikë ?

Më tre shtator fillon mësimi në të gjitha shkollat e Serbisë, ndërsa në Luginë këto ditë temë diskutimi është se cila Abetare do të përdoret ? Komunat Preshevës dhe Bujanocit kanë shpërndarë Abetaret e reja të aprovuar nga dy Q

31.Aug.2012 15:10
Lugina kërkon nga Nishani përfshirje në bisedime

Lugina kërkon nga Nishani përfshirje në bisedime

Përfaqësuesit shqiptarë të Luginës së Preshevës kërkojnë përfshirjen e tyre në dialogun e ardhshme që pritet të zhvillohet mes Kosovës dhe Serbisë, njëkohësisht kërkojnë ndihmën e Kosovës dhe Shqipërisë, pasi që konsiderojnë

31.Aug.2012 14:08
Nuk ka shkëmb që ndal rrugën për në Breznicë (video)

Nuk ka shkëmb që ndal rrugën për në Breznicë (video)

Nën “ulërimën” e maleve dhe “vajin” e shkëmbinjve që me shekuj kanë kufizuar udhëtimin e shqiptarëve në komunën e Bujanocit, sot u bë shpërthimi i tyre me materialit detonues i vendosur në trason e rrugës Tërnoc – Breznicë

30.Aug.2012 21:17