Lugina

Gjilani ua mbyll dyert studentëve të Luginës

Gjilani ua mbyll dyert studentëve të Luginës

Këshilli Kombëtar për Shqiptarët e administruar në Serbi ka kërkuar më shumë kuota studimi për të rinjtë që jetojnë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Ky këshill këtë kërkesë e ka adresuar tek institucionet më të larta arsimore

08.Aug.2012 11:39
titulli.com

Tё kthehen kufijtë e vitit 1956, Lugina pjesё e Kosovёs

Nëse ndodh që Kosova të futet në negociata politike me Serbinë, atëherë ato negociata për temë duhet të kenë edhe çështjen e Luginës së Preshevës. Madje, disa përfaqësues partiakë, dialogun politik e shohin si mundësinë e vetme p

07.Aug.2012 11:27
Zjarre edhe në Bilaç, dyshohet për zjarrvënie (audio)

Zjarre edhe në Bilaç, dyshohet për zjarrvënie (audio)

Pas lokalizimit të zjarreve në afërsi të liqeni të Bujanocit, zjarret sot kanë shpërthyer edhe në fshatin Bilaç të komunës së Bujanocit. Pas raportimit të qytetarëve në redaksinë e Titullit se zjarre të mëdha janë afruar në fsh

06.Aug.2012 20:39
Serbia nuk lejon përdorimin e flamurit në Luginë

Serbia nuk lejon përdorimin e flamurit në Luginë

Këshilli Kombëtar Shqiptarë me seli në Bujanoc ka kërkuar nga faktorë të ndryshëm përkrahje më të madhe në interes të shqiptarëve të Luginës, pas përgjigjes negative për përdorimin e flamurit kombëtar shqiptar. Gjatë një dekl

06.Aug.2012 16:04
Kosova injoron Luginën

Kosova injoron Luginën

Autoritetet e Prishtinës zyrtare kanë futur “veshët në lesh” dhe në heshtje po e injorojnë faktorin politik të Luginës së Preshevës, për të sensibilizuar problemin e shqiptarëve të atjeshëm. Përfaqësuesit e Kosovës Lindore, t

06.Aug.2012 11:40
titulli.com

Të përfshihet Lugina në bisedimet Prishtinë-Beograd

Përmes një komunikate, Shoqata e të Shpërngulurve nga Kosova Lindore “Vatra” kërkon nga faktorët vendorë dhe ndërkombëtarë që Lugina të përfshihet në bisedimet e reja Prishtinë-Beograd. “Duke pasur parasysh këto  dhe frikën s

05.Aug.2012 23:32
Bujanoc: Zjarri nën kontroll

Bujanoc: Zjarri nën kontroll

Hyri në ditën e tretë “lufta” e zjarrfikësve në kompleksin me pisha në mes të liqenit të Bujanocit dhe fshatit Bogdanoc Drakça Stanojkoviq, shef i shtabit rajonal për luftën kundër fatkeqësive natyrore tha se zjarri është nën k

05.Aug.2012 18:16
titulli.com

Fluks turistësh në pikën kufitare Preshevë - Tabanoc

Pika kufitare Preshevë - Tabanoc dhe Bogorodicë në Maqedoni janë të përfshira nga fluksi i madh i makinave dhe pritjeve të gjata. Në pikën kufitare Preshevë - Tabanoc që lidhë Serbin me Maqedoninë radhët e gjata janë shkaktuar nga k

05.Aug.2012 11:48
Malet e Bujanocit në flakë

Malet e Bujanocit në flakë

Njësia zjarrfikëse e Bujanocit mbi 24 orë në luftë me zjarrin, në ndihmë edhe zjarrfikës nga Vranja. Një zjarr i madh që është përhapur në malet mbi liqenin e Bujanocit (Jezera) po vazhdon nga dita e djeshme. Njësia zjarrfik

04.Aug.2012 16:35