Lugina

Operohet me sukses Muhamed Dermaku

Operohet me sukses Muhamed Dermaku

Muhamed Dermaku, djaloshi i vogël nga Tërnoci i cili vuante nga sëmundja e syve, falë donatorëve, qytetarëve dhe bashkë atdhetarëve të cilët i ndihmuan,  të martën i është nënshtruar operacionit, ndërsa operimi ka qenë i suksesshëm

05.Jul.2012 15:23
Arifi viziton ambasadën e SHBA-ve në Beograd

Arifi viziton ambasadën e SHBA-ve në Beograd

Me ftesë të amabasadores së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Beograd, Mary Burce Warlick, kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi sot po merr pjesë në solemnitetin që ka organizuar kjo ambasadë me rastin e 236  vjetorin e pavar

05.Jul.2012 15:19
Shkurorëzimi si një pasqyrim i emancipimit

Shkurorëzimi si një pasqyrim i emancipimit

Numri i martesave këtë vit në Luginë është rritë krahasim me vitin e kaluar, po ashtu edhe numri i shkurorëzimeve është rritë në krahasim me gjashtëmujorin e vitit të kaluar. Në vitin 2011 në komunën e Bujanocit kemi pasur 231 kur

05.Jul.2012 13:53
Akademia “Stoa” me aktivitete të bujshme

Akademia “Stoa” me aktivitete të bujshme

Profesorë nga shkolla e mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, kanë hapur Akademinë e quajtur “STOA”, në të cilën marrin pjesë nxënësit më të dalluar që njohin artin poetik dhe aktrimin. Bejzad Abdullahu, udhëheqës i kësaj akadem

05.Jul.2012 00:02
Kosovë, arrestime për incidentin në Dobrosin

Kosovë, arrestime për incidentin në Dobrosin

Dy persona akuzohen për përfshirjen në incidentin mes Kosovës dhe Serbisë Misioni i Bashkimit Evropian për sundimin e ligjit në Kosovë, bëri të ditur se dy persona janë dërguar në paraburgim, nën dyshimet për përfshirje në një inci

04.Jul.2012 08:26
Vatra feston 7 vjetorin, rrugëtimi vazhdon

Vatra feston 7 vjetorin, rrugëtimi vazhdon

Duke zhvilluar edhe aktivitete simbolike, “Vatra” për shtatë vite ecje të saj, nuk e ka ndalur asnjëherë veprimtarinë.  Në muajin korrik 2012 “Vatra” po mbush shtatë vite që nga themelimi i saj. Për këto shtatë vite ecjeje, her

03.Jul.2012 23:02
Sadriu: Kemi për qëllim zbutjen e papunësisë

Sadriu: Kemi për qëllim zbutjen e papunësisë

Në sallën e kuvendit komunal të Preshevës është mbajtur diskutimi publik me temën “Plani aksionar për ndërmarrësit e rinj” për periudhën dy vjeçare 2012-2014 e organizuar nga Zyra për të rinj në Preshevë, njofton tvp. Në kët

02.Jul.2012 23:39
Presheva e Medvegja së bashku në Tetovë

Presheva e Medvegja së bashku në Tetovë

Në Tetovë është mbajtur për të 18 herë festivali i folklorit burimor “Sharri këndon”, raporton tvp. Në këtë eveniment kulturor në mesin e shumë shoqërive nga trojet shqiptare pjesëmarrës ka qenë edhe SHKA “Presheva Jehon”,

02.Jul.2012 23:23
Kaos i vërtet në kuvendin komunal të Bujanocit (video)

Kaos i vërtet në kuvendin komunal të Bujanocit (video)

Kuvendi Komunal i Bujanoci ka mbajtur seancën e dytë me përbërje të re, e cila në fillim u nis me një mosmarrëveshje mes disa këshilltarëve shqiptar në opozitë dhe kryetarit të kuvendit. Kuvendi kishte paraparë të shkarkojë drejtor

02.Jul.2012 19:16
“Mi jep 100 franga ose kthehu mbrapa”

“Mi jep 100 franga ose kthehu mbrapa”

Në kufirin mes Serbisë dhe Hungarisë në “Horgosh”, më saktësisht në Suboticë, është rritur trafiku për shkak të sezonit dhe shumë automjete po presin me orë të tëra për të hyrë në Serbi, raporton Titulli. Por përveç që p

30.Jun.2012 17:46