Lugina

Kolona të gjata në Konçul

Kolona të gjata në Konçul

Në pikën kufitare në Konçul të komunës së Bujanocit janë krijuar radhë të gjata. Sipas udhëtarëve, pritet deri në 3 orë për të hyrë në Serbi. Edhe një ditë me kolona të gjata në pikën kufitare në Konçul që lidhë Serbinë

20.Aug.2012 15:17
Më shumë investime në sektorin e turizmit në Bujanoc

Më shumë investime në sektorin e turizmit në Bujanoc

Organizata Turistike, e themeluar në kuadër të departamentit të  financave, ekonomisë dhe ndërmarrësish ka për qëllim përcjelljen e gjendjes së sektorit të turizmit  dhe marketingun e turizmit në komunën e Bujanocit. Gjithashtu mer

20.Aug.2012 14:52
Lugina feston Bajramin

Lugina feston Bajramin

Besimtarët myslimanë i kanë dhënë fund muajit të agjërimit dhe sot kremtojnë festën e Bajramit të Madh. Portali i pavarur informativ Titulli.com uron të gjithë lexuesit, Gëzuar Festën e Fitër Bajramit. Falja e namazit të Bajramit

19.Aug.2012 10:16
OVLUÇK-së përkrahë përfshirjen e Luginës në bisedime

OVLUÇK-së përkrahë përfshirjen e Luginës në bisedime

Një delegacion i kryesisë së shoqatës "Vatra" me seli në Gjilan i kryesuar nga kryetari Sejdulla Kadriu, është takuar me kryetarin e Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtarë të Kosovës, Muharrem Xhemajlin dhe bas

19.Aug.2012 07:50
QSA, 250 familjeve i siguronë drekën e Bajramit (foto)

QSA, 250 familjeve i siguronë drekën e Bajramit (foto)

Me rastin e festës së Fitër Bajramit, Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) me seli në Preshevë, në kuadër të projektit “Shporta e Bajramit”, ka shpërndarë mbi 250 pako me artikuj ushqimore për familjet me gjendje ekonomike të r

18.Aug.2012 23:49
Jemi bo për vitra !

Jemi bo për vitra !

Ish-ushtarët e UÇPMB-së, ankohen me të madhe në Luginën e Preshevës se janë të prekur nga një skamje e madhe, sa që nuk arrin t’iu sigurojnë edhe bukën të afërmve të tyre. “Unë kam qenë ushtar i UÇPMB-së, kam pasur vullne

18.Aug.2012 20:47
Fitër Bajrami, urime për besimtarët

Fitër Bajrami, urime për besimtarët

 I urojmë të gjithë besimtarët për festën e Fitër Bajramit. Dëshirojmë që në këtë festë të mbretërojë paqja, toleranca  në mes besimtarëve dhe ti shtrimë njëri tjetrit dorën e pajtimit. Kështu do të jetë një festë më ku

18.Aug.2012 18:27
Rikthehen zjarret në Bujanoc

Rikthehen zjarret në Bujanoc

Në territorin e komunës së Bujanocit janë rikthyer sërish zjarret. Zjarri që vlerësohet i rrezikshëm është në mes dy bazave ushtarake, afër Dobrosinit. Situata është aq e rrezikshme sa që skuadra e zjarrfikësve nuk guxon të inte

18.Aug.2012 17:27
"Dituria" nga Presheva në aksion

"Dituria" nga Presheva në aksion

Në kuadër të muajit të Ramazanit dhe në prag të festës së Fitër Bajramit, Shoqata Kulturor Humanitare “Dituria” nga Presheva, ka bërë shpërndarjen e ndihmave humanitare familjeve në nevojë në komunën e Preshevës. Ky aksion hum

18.Aug.2012 14:33
Arifi: Në shkolla kuadro “vetëm” nga Bujanoci (video)

Arifi: Në shkolla kuadro “vetëm” nga Bujanoci (video)

Kryetari i komunës së Bujanocit të premten ka zhvilluar një takim me drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme të kësaj komune ku është raportuar për përgatitjet me rastin e fillimit të vitit të ri shkollorë. Në mbledhjen e cila z

18.Aug.2012 04:43
Majko: Kujdes me Serbinë, edhe Lugina në tryezë

Majko: Kujdes me Serbinë, edhe Lugina në tryezë

“Është fat për Prishtinën që në Serbi qeverisin fytyra jo simpatike për perëndimin, çfarë ishte politika e Tadiqit, por njerëz të cilët kanë ngjallur dyshime serioze lidhur me të ardhmen e Serbisë në Bashkimin Evropian". Kështu

17.Aug.2012 21:24
Preshevarit, në Muçibabë i vendoset vula e 2022-tës !

Preshevarit, në Muçibabë i vendoset vula e 2022-tës !

Udhëtarët të cilët kanë kaluar në pikëkalimin në Muçibabë mes Kosovës dhe Serbisë, në mëngjesin e së enjtes kanë marrë një vulë “interesante” në dokumentet e udhëtimit. Ata ishin befasuar pasi që Policia Kufitare e Koso

17.Aug.2012 11:53