Lugina

Kongresi sjell konkluzione pa Bujanocin ! (video)

Kongresi sjell konkluzione pa Bujanocin ! (video)

"Rrjeti Global i Gruas Shqiptare" në Kongresin e mbajtur në Preshevë, i cili kishte për qëllim të bashkojë femrat shqiptare dhe të Luginës për të diskutuar dhe marrë vendime për problemet e Luginës, ka lënë jashtë gratë e komunës

01.Sep.2012 21:57
Rinia e Preshevës "shtrinë" Islamin edhe në Zvicër

Rinia e Preshevës "shtrinë" Islamin edhe në Zvicër

Forumi Rinor Islam në Preshevë ka themeluar degën e saj në shtetin e Zvicrës. Themelimi i degës ka ardhë pas iniciativës së marrë nga bashkëatdhetarët e rinj që jetojnë në këtë shtetë. Pas vizitës në Zvicër të kryetarit të F

01.Sep.2012 19:46
Serbia hesht derisa Lugina digjet

Serbia hesht derisa Lugina digjet

Ruzhdi Qehaja, drejtor i Mbrojtje-Shpëtimit në Komunën e Kamenicës deklaroi se aktualisht zjarret kanë përfshirë fshatrat shqiptare të Luginës, rrespektivisht të komunës së Bujanocit, si në Muhoc, Zarbincë, Sedllar, Priboc, Qarrë etj.

01.Sep.2012 17:15
Abetarja në Luginë, frikë apo politikë ?

Abetarja në Luginë, frikë apo politikë ?

Më tre shtator fillon mësimi në të gjitha shkollat e Serbisë, ndërsa në Luginë këto ditë temë diskutimi është se cila Abetare do të përdoret ? Komunat Preshevës dhe Bujanocit kanë shpërndarë Abetaret e reja të aprovuar nga dy Q

31.Aug.2012 13:10
Lugina kërkon nga Nishani përfshirje në bisedime

Lugina kërkon nga Nishani përfshirje në bisedime

Përfaqësuesit shqiptarë të Luginës së Preshevës kërkojnë përfshirjen e tyre në dialogun e ardhshme që pritet të zhvillohet mes Kosovës dhe Serbisë, njëkohësisht kërkojnë ndihmën e Kosovës dhe Shqipërisë, pasi që konsiderojnë

31.Aug.2012 12:08
Nuk ka shkëmb që ndal rrugën për në Breznicë (video)

Nuk ka shkëmb që ndal rrugën për në Breznicë (video)

Nën “ulërimën” e maleve dhe “vajin” e shkëmbinjve që me shekuj kanë kufizuar udhëtimin e shqiptarëve në komunën e Bujanocit, sot u bë shpërthimi i tyre me materialit detonues i vendosur në trason e rrugës Tërnoc – Breznicë

30.Aug.2012 19:17
Në vend të autobusit, traktori ! (foto)

Në vend të autobusit, traktori ! (foto)

Stacioni  i autobusëve në afërsi të ndërtesës së Komunalisë, në hyrje të qytetit të Bujanocit, po shkakton tollovi në komunikacion. Ky stacion (parking) që shërben për pranimin dhe zbritjen e udhëtarëve nga autobusët edhe matej

30.Aug.2012 07:24
Riza Halimi po, por partia e Nikolliqit...? (video)

Riza Halimi po, por partia e Nikolliqit...? (video)

Kryetari i Partisë për Veprim Demokratik dhe njëherit deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë Riza Halimi i ka mbështetur shpresat te kryetari i Serbisë Tomisllav Nikolliq për të rrëzuar qeverisjen lokale në Bujanoc. Partia

29.Aug.2012 23:12
Turia dhe Tërnoci rrezikohen nga zjarret (video)

Turia dhe Tërnoci rrezikohen nga zjarret (video)

Në malet mes fshatrave Turi dhe Tërnoc të komunës së Bujanocit, raportohet për zjarre, në një afërsi prej 50 metrave nga shtëpitë e banorëve. Rreth orës 22h qytetarët e këtyre vendbanimeve kanë njoftuar redaksinë e Titullit për z

29.Aug.2012 21:23
Beqiri kërkon zbatimin e vendimeve të KKSH-së

Beqiri kërkon zbatimin e vendimeve të KKSH-së

Në takimin e sotëm të zhvilluar me Zv/ambasadoren e OSBE-së në Beograd Pola Tidi dhe koordinatorin e OSBE-së në Bujanoc,Erik Manton, kryetari i KKSH-së Galip Beqiri ka shprehur vendosshmërin e zbatimit të vendimeve të këtij institucioni.

29.Aug.2012 16:45
Botime të reja me autorë nga Lugina

Botime të reja me autorë nga Lugina

Ky vit akademikë është pasuruar edhe me tre tekste universitare në fushën e ekonomisë, lëmia e kontabilitetit, nga autori Shefket Jakupi. “Këtë vit nxora tre tekste Universitare në fushën e kontabilitetit me vetëfinancim të cilët k

29.Aug.2012 16:12