Inteligjenca artificiale gati “të pushtojë” edhe median
Shkencë dhe teknologji

Inteligjenca artificiale gati “të pushtojë” edhe median

11.Mar.2019 21:30
0

Në nëntor 2018, një robot i quajtur “Tobi” hartoi rreth 40.000 artikuj shtypi për rezultatet e zgjedhjeve në Zvicër për gjigantin mediatik “Tamedia”. Të gjithë këtë punë voluminoze ai bëri në vetëm pesë minuta.

“Tobi”, një krijues automatik i tekstit, shkruan për rezultatet e secilës prej 2.222 ndarjeve administrative të vendit në gjuhën frënge dhe atë gjermane, sipas një analize të prezantuar muajin e kaluar në konferencën “Computation + Journalism”, në Majami të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ky lloj programi, pjesë e inteligjencës artificiale, i cili ka qasje prej gati 10 vitesh, po bëhet gjithnjë e më shumë i përdorshëm në mediat e mëdha.

“Ne konstatojmë se potenciali i inteligjencës artificiale ose gazetarisë robotike po pranohet gjithnjë e më shumë në zyrat redaksionale në të gjithë botën”, ka konfirmuar Damian Radcliffe, pedagog në Universitetin e Oregonit.

“Këto sisteme mund të ofrojnë shpejtësi e saktësi, si dhe të japin një ndihmëse të jashtëzakonshme në redaksitë më të vogla dhe kundër presionit që u ushtrohet gazetarëve në aspektin kohor”, ka shtuar ai.

Në nëntor 2018, një robot i quajtur “Tobi” hartoi rreth 40.000 artikuj shtypi për rezultatet e zgjedhjeve në Zvicër për gjigantin mediatik “Tamedia”. Të gjithë këtë punë voluminoze ai bëri në vetëm pesë minuta.

“Tobi”, një krijues automatik i tekstit, shkruan për rezultatet e secilës prej 2.222 ndarjeve administrative të vendit në gjuhën frënge dhe atë gjermane, sipas një analize të prezantuar muajin e kaluar në konferencën “Computation + Journalism”, në Majami të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ky lloj programi, pjesë e inteligjencës artificiale, i cili ka qasje prej gati 10 vitesh, po bëhet gjithnjë e më shumë i përdorshëm në mediat e mëdha.

“Ne konstatojmë se potenciali i inteligjencës artificiale ose gazetarisë robotike po pranohet gjithnjë e më shumë në zyrat redaksionale në të gjithë botën”, ka konfirmuar Damian Radcliffe, pedagog në Universitetin e Oregonit.

“Këto sisteme mund të ofrojnë shpejtësi e saktësi, si dhe të japin një ndihmëse të jashtëzakonshme në redaksitë më të vogla dhe kundër presionit që u ushtrohet gazetarëve në aspektin kohor”, ka shtuar ai.

Turqi-Rusi, miliona dollarë investime për të fituar pushtet në Ballkan
Vuçiq “vajton” që nuk u pranua ideja e Qosiqit e Gjingjiqit për ndarjen e Kosovës
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration