Kthehu ...

Diaspora

Arkitekja shqiptare e Londrës (VIDEO)

👤Redaksia 🕔14:49 21.09.2017

Ajo kishte ardhur në kryeqytetin e Anglisë në vitin 2010, kurse vetëm katër vjet më vonë, i besohet një projekt ambicioz, rikonstruksioni i njërës prej godinave më të rëndësishme dhe historike në Londër

Lexo Artikullin e plotë

Ekspozitë: Peizazhe paralagjesh në Zvicër dhe në Kosovë

👤Redaksia 🕔08:35 21.09.2017

Një grup i arkitektëve të të dy vendeve gjatë pesë viteve të kaluara ka hulumtuar paralagjet dhe ato i ka diskutuar me ekspertët e fushave përkatëse. Objekte të hulumtimit në këtë rast nuk kanë qenë as qendrat turistike ose ato të qyteteve dhe as zonat rurale

Lexo Artikullin e plotë

Gashi: Diasporës duhet t’i jepet më shumë hapësirë

👤Redaksia 🕔19:43 19.09.2017

“Jemi të gatshëm t’ju mbështesim në prurjen e investitorëve në vendin tuaj, veçanërisht në fushën e minierave”, ka thënë ambasadori britanik

Lexo Artikullin e plotë

Prokurori shqiptaro-amerikan: “Jam i turpëruar nga sistemi i drejtësisë këtu”

👤Redaksia 🕔20:07 18.09.2017

"Jam veçanërisht i turpëruar, sepse nuk ka ndershmëri në sistemin e drejtësisë, është lënë të bjerë shumë poshtë"

Lexo Artikullin e plotë

250 mijë familje zvicerane punësojnë pastruese ose kujdestare në të zezë

👤Redaksia 🕔11:27 18.09.2017

Studimi thotë se janë në mes 200 mijë dhe 250 mijë familje zvicerane që punësojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë ndihmëse për punët shtëpiake ose kujdestare fëmijësh

Lexo Artikullin e plotë

63 miliardë franga është shuma e parave të trashëguara në Zvicër

👤Redaksia 🕔12:53 17.09.2017

Sipas studimit, 63 miliardë franga korrespondojnë me rreth 10 për qind të prodhimit ekonomik të një viti në Zvicër

Lexo Artikullin e plotë

Specialitete shqiptare në Nju Jork (foto)

👤Redaksia 🕔10:25 15.09.2017

Pronar i lokalit është Ramiz Kukaj nga Peja. Ai kishte thënë se ideja lindi sepse djali i kishte kërkuar ta çonte shoqërinë e tij në një restorant shqiptar për t’iu treguar për trashimin familjare. Edhe pse në Bronx jetojnë një numër i madh i shqiptarëve dhe ishte shndërruar në strehë për refugjatët e Kosovës nuk kishte lokal të tillë.

Lexo Artikullin e plotë

Zvicra e treta në botë për edukim dhe aftësi

👤Redaksia 🕔11:34 14.09.2017

Sipas një raporti të ri të lansuar “Human Capital Resort 2017”, Zvicra është në vendin e tretë sa i përket vendeve për edukim dhe aftësi.

Lexo Artikullin e plotë

‘Shqiptari më i urryer’ përsëri në burg

👤Redaksia 🕔11:33 14.09.2017

Martin Shkreli tha se do të ofronte 5 mijë dollarë për këdo, që do t’ia shkulte vetëm një fije floku Hillary Clinton, e cila është gruaja e ish-presidentit amerikan, Bill Clinton

Lexo Artikullin e plotë

Çdo javë arrestohen nga 50 shqiptarë në Britani

👤Redaksia 🕔17:53 12.09.2017

Krimet më të shumta për të cilat arrestohen shqiptarët janë vrasjet, trafikimi i drogës, pastrimi i parave, veprat penale me karakter seksual si dhe trafikimi i qenieve njerëzore

Lexo Artikullin e plotë

Vritet xhihadisti shqiptar që “donte të kthehej në Zvicër me ushtrinë e ISIS-it”

👤Redaksia 🕔08:53 11.09.2017

Adnan R. ishte ndër pjesëtarët e ISIS-it me "lidhje zvicerane" që kishin arritur më së larti në kierarkinë e ushtrisë terroriste.

Lexo Artikullin e plotë

Zvicër: Rrëshqitje shkëmbi në Graubünden, bllokohet rruga kantonale

👤Redaksia 🕔08:51 11.09.2017

Zyra Kantonale e Ndërtimit do të njoftojë të hënën se sa pritet të zgjasë bllokimi.

Lexo Artikullin e plotë

Cyrihu do t`ua ndalë ndihmat sociale të huajve me vizën F

👤Redaksia 🕔19:10 07.09.2017

Por, kundër vendimit të marrë nga Parlamenti i Kantonit, 26 komuna të Cyrihut kanë iniciuar një referendum

Lexo Artikullin e plotë

Në cilin qytet janë banesat më të shtrenjta në Zvicër?

👤Redaksia 🕔11:28 07.09.2017

Në terma absolutë, megjithatë, blerja e banesës është më e shtrenjtë në qytetin e Cyrihut. Në qytetin më të madh zviceran në fillim të korrikut çmimi për metër katror arrinte mesatarisht 12.250 franga

Lexo Artikullin e plotë

Një shqiptare në Parlamentin austriak, cila është e përzgjedhura e Sebastian Kurz

👤Redaksia 🕔11:15 07.09.2017

Drita Cacaj është shqiptarja e vetme që garon për deputete në Parlamentin Austriak, në zgjedhjet që do të mbahen më 15 tetor.

Lexo Artikullin e plotë

Zvicra mund të heqë provimin e Ndihmës së Parë për shoferët!

👤Redaksia 🕔10:15 06.09.2017

"Një kurs i tillë nuk është nuk është më në përputhje me kohën. Në kushtet e sotme, forcat e shpëtimit mund të alarmohen përmes telefonit mobil"

Lexo Artikullin e plotë