Kthehu ...

Shqiptarët në Serbi

Shqiptarët e Luginës së Preshevës në zgjedhjet parlamentare, kërkojnë pjesëmarrje edhe në qeverinë e Serbisë (video)

👤Redaksia 🕔10:06 08.04.2016

Prej vitit 2007 kur në Serbi ka ndryshuar ligji për zgjedhjet parlamentare dhe është ulur pragu për partitë politike të pakicave subjekti i vetëm politik shqiptar nga Lugina e Preshevës që ka marrë pjesë në zgjedhje dhe ka pasur deputetë në të gjithë mandatet ka qenë Partia për Veprim Demokratik (PVD).

Lexo Artikullin e plotë

Gjyqësori dhe Lugina e Preshevës, shqiptarët jo të përfaqësuar kënaqshëm

👤Redaksia 🕔10:26 25.03.2016

Në planin shtatë pikësh të shqiptarëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës për bisedime me qeverinë e Serbisë, shqiptarët e këtij rajoni, përveç tjerash, kanë kërkuar decentralizim në gjyqësi, respektivisht rikthimin e gjykatave dhe prokurorive themelore në Bujanoc dhe Preshevë.

Lexo Artikullin e plotë

Trupi Koordinues s’ka (ka) përmbushur misionin e tij për integrimin e shqiptarëve në Serbi

👤Redaksia 🕔11:03 18.03.2016

Edhe përkundër arritjes së disa rezultateve pozitive, Trupi Koordinues nuk ka realizuar qëllimin kryesor, integrimin e shqiptarëve në organet shtetërore të Serbisë, kanë thënë për portalin Titulli përfaqësues të shoqërisë civile nga Presheva.

Lexo Artikullin e plotë

Shqiptarët e diskriminuar në Serbi, punësimi në institucione shtetërore i vogël (video)

👤Redaksia 🕔12:05 05.02.2016

Shqiptarët e Luginës së Preshevës kërkojnë një kohë të gjatë integrimin në organet shtetërore të Serbisë, sipas strukturës së popullatës që jeton në këtë rajon.

Lexo Artikullin e plotë

Asnjë shqiptar i punësuar në Shtëpinë e Shëndetit në Medvegjë (video)

👤Redaksia 🕔10:20 29.01.2016

Në komunën e Medvegjës sipas regjistrimit të vitit 2002 kishte 2.813 shqiptarë, apo 26.17 për qind të popullsisë së përgjithshme.

Lexo Artikullin e plotë

Mustafa thotë se kemi zhvilluar Preshevën, opozita vlerëson se zhvillimi në duar të amatorëve (video)

👤Redaksia 🕔10:11 22.01.2016

Lidhur me gjendjen aktuale në komunën e Preshevës dhe kërkesat e pushtetit lokal ndaj pushtetit qendror, përfaqësuesit e pushtetit lokal dhe ata të opozitës kanë vlerësime të kundërta.

Lexo Artikullin e plotë

Arifi: Partitë aktuale në Luginë janë diktatoriale me qytetarët, Presheva pa ide ekonomike (video)

👤Redaksia 🕔09:31 08.01.2016

Shqipërim Arifi, kryetar i partisë më të re në Luginë të Preshevës “Alternativa për Ndryshim”, në një intervistë ekskluzive për portalin Titulli.com, akuzon partitë aktuale në Luginë të Preshevës se kanë udhëhequr politikë diktatoriale deri më tani.

Lexo Artikullin e plotë

Halimi: Qeveria nëpërmjet Trupit Koordinues po rezervon një status kolonial për Luginën e Preshevës (video)

👤Redaksia 🕔09:46 25.12.2015

Shqiptarët e Luginës së Preshevës janë peng i raporteve jonormale Kosovë – Serbi. Kështu thekson në intervistën ekskluzive për Portalin Informativ Titulli.com, Riza Halimi, njëri prej dy deputetëve shqiptarë në Kuvendin e Serbisë. Në këtë intervistë Ai njëherit kryetar i Partisë për Vepim Demokratik (PVD) akuzon Trupin Koordinues për taktizime dhe manipulime në integrimin e shqiptarëve në organet shtetërore. Ai gjithashtu kritikon pushtetet lokale, respektivisht zyrat për zhvillim ekonomik lokal të tyre që nuk kanë projekte dhe nuk po konkurrojnë në fondet zhvillimore të ministrive republikane.

Lexo Artikullin e plotë

Integrimi i shqiptarëve në Serbi, qytetarët fajësojnë qeverinë dhe politikanët lokal (video)

👤Redaksia 🕔10:24 18.12.2015

Integrimi i shqiptarëve të Luginës së Preshevës në organet shtetërore të Republikës së Serbisë është një kërkesë e vazhdueshme e shqiptarëve që nga përfundimi i konfliktit të armatosur në rajon në vitin 2001.

Lexo Artikullin e plotë

Mitroviq: Politikanët shqiptarë t'i thonë të vërtetën qytetarëve të tyre (foto&video)

👤Redaksia 🕔10:07 11.12.2015

Në një intervistë ekskluzive për portalin informativ Titulli.com, Nenad Mitroviq, deputet në parlamentin e Serbisë, flet për integrimin e shqiptarëve në organet shtetërore, për tekstet shkollore në gjuhën shqipe dhe për zhvillimin ekonomik të rajonit.

Lexo Artikullin e plotë

Arifi: Punët e mira vijnë ngadalë, secili të mendojë për zhvillimin ekonomik (video)

👤Redaksia 🕔09:57 04.12.2015

Në një intervistë ekskluzive për portalin Titulli.com, kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, flet për integrimin e shqiptarëve në organet shtetërore, për zhvillimin ekonomik të rajonit dhe për funksionimin e pushtetit lokal në Bujanoc. Lidhur me problemin e teksteve mësimore dhe mundësinë e përdorimit të teksteve nga Kosaova, Arifi thotë se kjo çështje duhet të zgjidhet me marrëveshje brenda dy shteteve fqinje.

Lexo Artikullin e plotë

Politika shqiptare në Luginë edhe pas 13 viteve qeverisje nuk e zgjidh problemin e flamurit (video)

👤Redaksia 🕔09:45 27.11.2015

Edhe këtë vit festa e flamurit kombëtar shqiptar, 28 Nëntori, shqiptarët e Luginës së Preshevës i gjen me çështjen e pazgjidhur të përdorimit të lirshëm të simboleve kombëtare.

Lexo Artikullin e plotë

Vuçiq i gatshëm për bisedime me shqiptarët e Luginës (Video)

👤Redaksia 🕔00:30 20.11.2015

Integrimin e shqiptarëve në organet shtetërore të Serbisë, përveç liderëve të Luginës së Preshevës, e përkrah edhe kryeministri i Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Lexo Artikullin e plotë

Serbia në BE pa të drejta për shqiptarët? (Video)

👤Redaksia 🕔08:04 13.11.2015

Në një intervistë ekskluzive për portalin informativ Titulli.com flet Belgim Kamberi, kryetar i Këshillit për të Drejtat e Njeriut, me seli në Preshevë, njohës i rrethanave politike në rajon dhe gazetar me përvojë.

Lexo Artikullin e plotë

Posta, qytetarët relativisht të kënaqur me shërbimet, zbatim i pjesërishëm i dygjuhësisë (Foto & Video)

👤Redaksia 🕔08:16 06.11.2015

Integrimi i shqiptarëve të Luginës së Preshevës në organet shtetërore është një temë gjithmonë aktuale në komunat Preshevë, Bujanoc e Medvegjë, prej kohës së përfundimit të konfliktit të armatosur në këtë rajon, e deri në ditët e sotme.

Lexo Artikullin e plotë

Nxënësit në bojkot, librat ende në doganë (Foto & Video)

👤Redaksia 🕔07:28 30.10.2015

Të martën, më 27 tetor, të gjithë shkollat fillore dhe të mesme të Luginës së Preshevës me mësim në gjuhën shqipe kanë bojkotuar orën e parë të mësimit.

Lexo Artikullin e plotë