Kthehu ...

Lugina

Arifi: Zgjedhjet e reja lokale mundësi për ta çliruar Preshevën

👤Redaksia 🕔11:53 21.10.2017

Kryetari i organit të përkohshëm në komunën e Preshevës, Shqiprim Arifi në profilin e tij zyrtar ka kërkuar që zgjedhjet lokale të parakohshme të mbahen këtë vit dhe zgjedhjet mundësi që ti pensionojmë të njëjtit që e kanë zënë peng Preshevë tashmë dy dekada.

Lexo Artikullin e plotë

Fondacioni ”Alsar” nga Shqipëria shpërndan materiale shkollore për nxënësit e Luginës së Preshevës

👤Redaksia 🕔19:13 20.10.2017

Mes një bashkëpunimi mes përfaqësuesve të Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe përfaqësuesve të Fondacionit Alternativa e së Ardhmes “ALSAR”, nga Shqipëria u bë shpërndarja e materialit shkollor çanta, fletore, kompasë, lapsa për disa nxënës të shkollave fillore të komunës së Bujanocit dhe Preshevës.

Lexo Artikullin e plotë

Qeveria e Kosovës ndanë 40 mijë euro për Luginën e Preshevës!

👤Redaksia 🕔18:52 20.10.2017

Me propozim të ministrit të Drejtësisë, Abelard Tahiri Qeveria e Kosovës ka ndarë sot 40 mijë euro për renovimin e një shkolle në Bujanoc.

Lexo Artikullin e plotë

Ministri Abelard Tahiri propozon ndarjen e 40 mijë eurove për një shkollë në Bujanoc

👤Redaksia 🕔14:14 20.10.2017

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka njoftuar se do t’i kërkojë Qeverisë së Kosovës ndarjen e 40 mijë eurove për renovimin e një shkolle në Bujanoc, pasi, gjatë vizitës së tij dy ditë më parë atje, i ishte shprehur shqetësimi për kushtet e rënda të nxënësve.

Lexo Artikullin e plotë

Kamberi e Arifi pjesëmarrës në takimin “Miqtë e Jugut” në Beograd

👤Redaksia 🕔11:57 20.10.2017

Kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi dhe kryetari i organit të përkohshëm në Preshevë, Shqipërim Arifi morën pjesë në takimin me “Miqtë e Jugut” të organizuar në ambasadën Britanisë së Madhe në Beograd.

Lexo Artikullin e plotë

Edhe një doktor shkence nga Lugina

👤Redaksia 🕔08:38 20.10.2017

Lugina e Preshevës, nëpër periudha të ndryshme kohore, ka nxjerrë kuadro të larta arsimore, duke u pajisur, madje me grada shkencore profilesh të ndryshme. Këtë arsimim superior, ata, e kanë fituar nëpër qendra Universitare si Tirana, Prishtina, Shkupi, Tetova, Beogradi dhe disa shtete evropiane.

Lexo Artikullin e plotë

Baja e Bujanocit 30 milion dinarë borxh ndaj ndërmarrjes “Komunalia”

👤Redaksia 🕔10:37 19.10.2017

Borxhi i Bajës së Bujanocit ndaj ndërmarrjes publike “Komunalia” ishte temë diskutimi gjatë seancës së gjashtë të kuvendit komunal.

Lexo Artikullin e plotë

Tahiri: Problemet e Luginës do ti paraqes qeverisë së Kosovës (video)

👤Redaksia 🕔19:07 18.10.2017

Abelard Tahiri ministër i Drejtësisë së Kosovës gjatë qëndrimitë tijë në Bujanoc ka takuar edhe përfaqësuesit politik shqiptar të komunës së Bujanocit dhe deputetin popullorë.

Lexo Artikullin e plotë

Debate: Kamberi të kërkojë falje publike, Partia Demokratike largoi shqiptarë nga puna?

👤Redaksia 🕔16:01 18.10.2017

Në seancën e pestë të kuvendit komunal të Bujanocit u zhvilluan diskutime dhe debate të nxehta mes këshilltarëve të Partisë Demokratike dhe të Partisë për Veprim Demokratik.

Lexo Artikullin e plotë

Aprovohet reablansi i buxhetit të komunës së Bujanocit prej 30 milion dinarë

👤Redaksia 🕔14:35 18.10.2017

Kuvendi komunal i komunës së Bujanocit ka aprovuar rebalansin e buxhetit prej 30 milion dinarë.

Lexo Artikullin e plotë

Ministri Abelard Tahiri: Bujanoci me rëndësi të veçantë për Kosovën (video)

👤Redaksia 🕔13:09 18.10.2017

Ministri i Drejtësisë së Kosovës, Abelard Tahiri ka vizituar komunën e Bujanocit i cili është pritur fillimisht nga kryetari Shaip Kamberi me të cilën biseduan për çështje të ndryshme të jetës dhe zhvillimeve politike, shkruan Titulli.com

Lexo Artikullin e plotë

Privatizimi i Bajës së Buanocit i rëndësishëm për qeverisjen lokale

👤Redaksia 🕔08:29 18.10.2017

Kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi mendon se privatizimi I Bajës së Bujanocit është e vetmja zgjidhje dhe më e rëndësishme.

Lexo Artikullin e plotë

Diktim si në kohërat e hershme në shkollën fillore në Bujanoc?

👤Redaksia 🕔11:04 17.10.2017

Në shkollën fillore “Naim Frashëri” në Bujanoc vijojnë mësimin 147 nxënës me 12 mësimdhënës në ciklin e ulët ndërsa problematikë serioze mbetet mungesa e teksteve shkollore shqipe sikur në shkollat tjera.

Lexo Artikullin e plotë

Planifikohet rritja e shujtave nga Kryqi i Kuq për 600 persona në Preshevë

👤Redaksia 🕔08:45 17.10.2017

Në ambientet e kryqit të kuq në Preshevë përgatitet ushqim për 400 shfrytëzues në fshatrat e thellë dhe me kushte të vështira sociale.

Lexo Artikullin e plotë

Ambasadori i Shqipërisë në Beograd qëndroi në Bujanoc

👤Redaksia 🕔14:44 16.10.2017

Në zyrën e kryetarit të komunës së Bujanocit është pritur ambasadori i Republikës së Shqipërisë i akredituar në Beograd, Ilir Boçka me përfaqësues tjerë.

Lexo Artikullin e plotë

Avokati i popullit Pashaliq në Bujanoc: Të zgjidhim problemet që lejon ligji i Serbisë (video)

👤Redaksia 🕔14:19 16.10.2017

Avokati i popullit në Serbi, Zoran Pashaliq qëndori për vizitë zyrare në komunën e Bujaocit i cili zhvilloi takim në kabinetin e kryetarit të komunës me të cilin bisedoi për çështjen e përgjithshme të të drejtave të njeriut.

Lexo Artikullin e plotë