Kthehu ...

Dollina

Bujanovac: Legalizacija zgrada i gradjevinske dozvole, nezadovoljavajuće za budžet (video)

👤Redaksia 🕔08:16 05.12.2017

Opština Bujanovac se nalazi u početnoj fazi legalizacije privatnih objekata, dok je u 2017. godini od ovih prihoda je dobila 3 miliona i 353 hiljada dinara, ali su gradjani vrlo malo zainteresovani da učestvuju u legalizaciju svojih objekata.

Lexo Artikullin e plotë

100 hiljada evra subvencije za razvoj preduzetništva u opštini Bujanovac (video)

👤Redaksia 🕔08:32 29.11.2017

Subvencije za podsticanje lokalnog preduzetništva iz opštine Bujanovac predstavljene su kao mogućnost za razvoj malih i srednjih preduzeća ili otvaranje novih preduzeća kroz koje se planira ublažiti nezaposlenost medju stanovništvom.

Lexo Artikullin e plotë

Preševo: 19 miliona dinara za 2017 godinu iz gradjevinskih dozvola i legalizacije objekata (video)

👤Redaksia 🕔08:03 21.11.2017

Budžet Opštine Preševo za 2017. popunjen je skoro 19 miliona dinara iz izvora kompenzacije i sredjivanja gradjevinskog zemljišta i takse na legalizaciju privatnih i poslovnih objekata, piše Titulli.com.

Lexo Artikullin e plotë

Budžet za medije i nevladine organizacije u Bujanovcu oko 9 miliona dinara (VIDEO)

👤Redaksia 🕔20:39 09.11.2017

Za medije u Opštini Bujanovac iz opštinskog budžeta za 2017. godinu su dodeljena oko 7 miliona dinara dok za nevladine organizacije ukupno 2 miliona dinara, koja su se raspodelile na osnovama predlog-projekata.

Lexo Artikullin e plotë

Opština Presevo sa bledom transparentnošću, gradjani neinformisani (VIDEO)

👤Redaksia 🕔08:11 03.11.2017

Transparentnost Opštine Preševo prema gradjanima ostaje izazov za sadašnje rukovodioce koji su nasledili slab sistem transparentnosti i nefunkcionalnost zvanične internet web stranice u kojoj se objavljuju različiti opštinski materijali.

Lexo Artikullin e plotë

Opština Bujanovac sa kontinuiranim povećanjem budžeta za obrazovanje (VIDEO + Statistika)

👤Redaksia 🕔11:31 27.10.2017

U Opštini Bujanovac nastavu u osnovnim i srednjim školama pohadjaju 4.796 učenika u dve srednje i 12 osnovnih škola a iz opštinskog budžeta izdvajaju se oko 92 miliona dinara godišnje.

Lexo Artikullin e plotë

Bujanovac: Odluke Skupštine opštine ne objavljuju se celosne (VIDEO)

👤Redaksia 🕔08:41 24.10.2017

Skupština opštine Bujanovac broji 41 odbornika koji se isplaćuju iz budžeta u neto iznosu od 16 hiljada dinara mesečno, dok transparentnost i dalje ostaje polje u kojoj treba raditi mnogo više od toga što se predstavlja.

Lexo Artikullin e plotë

Opština Bujanovac sa površinskom transparentnošću prema građanima (video)

👤Redaksia 🕔11:01 11.10.2017

Opština Bujanovac je poboljšala stanje transparentnošću u analizama uradjene od strane domaćih organizacija za procenu rangiranja ali je i dalje daleko zadovoljavajućeg nivoa sa budžetom, administrativne odluke, javne nabavke i javne asprave sa građanima.

Lexo Artikullin e plotë

OEBS: Problemi u južnoj Srbiji se mogu rešavati samo političkim dijalogom i saradnjom lokalnih i centralnih institucija (video)

👤Redaksia 🕔15:26 29.04.2016

Američki diplomata Jeff Bieley (Džef Bili) je imenovan koordinator kancelarije OEBS-a u Bujanovcu pre godinu i po dana. On je došao u region Balkana 1998. godine, kada je kao nezavisni novinar i novinar Glasa Amerike radio u Albaniji i Makedoniji. Nakon toga, na Kosovu Jeff Bieley je radio kao portparol i politički savetnik UNMIK-a. Tokom ovih godina on je naučio odlično albanski jezik tako da samo ekskluzivni intervju za informativni portal Titulli.com realizovali na albanskom jeziku. Bieley je na ovom intervjuu govorio o izborima koji su održani 24 aprila, integraciji Albanaca u državnim organima Srbije, kosovskim diplomama i ostalim važnim temama za Albance Preševske Doline.

Lexo Artikullin e plotë

Integrisanje Albanaca usko povezano sa vladom u Beogadu, Bujanovac most te veze (video&foto)

👤Redaksia 🕔11:38 27.04.2016

Albanci Bujanovca, Preševa i Medveđe u novom sazivu Skupštine Srbije biće zastupljeni jednim narodnim poslanikom.

Lexo Artikullin e plotë

Pravosudni organi u Srbiji i zastupljenost Albanaca (statistika)

👤Redaksia 🕔11:49 15.04.2016

Informativni Portal Titulli.com tokom istraživanja o zastupljenosti Albanaca u pravosudnim organima Republike Srbije došao do podataka da su u Bujanovcu, Preševu i Vranju angažovani dva zamenika javnog tužioca, jedan predsednik suda, 6 sudije, jedan samostalni savetnik i ostali zaposleni.

Lexo Artikullin e plotë

Albanci Preševske Doline na parlamentarnim izborima, traže da budu i deo vlade (video)

👤Redaksia 🕔10:34 08.04.2016

Od 2007. Godine kada je u Srbiji izmenjen zakon o parlamentarnim izborima i kada je smanjen cenzus za manjinske političke partije, jedina albanska politička partija Preševske Doline koja je učestvovala na izborima i imala poslanike u svim mandatima je Partia za Demokratsko Delovanje (PDD).

Lexo Artikullin e plotë

Stevanović: Srbija ima bolju ekonomiju, za Bujanovac i Preševo treba nam zajednički rad (video)

👤Redaksia 🕔10:36 01.04.2016

U ekskluzivnom intervjuu za informativni portal Titulli.com, Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva privrede u Vladi Srbije, kaže da ne zna za takvo iskustvo da je država sprečila privatizaciju preduzeća od strane Albanaca.

Lexo Artikullin e plotë

Pravosuđe i Preševska Dolina, Albanci nisu zastupljeni na zadovoljavajući nivo

👤Redaksia 🕔10:42 25.03.2016

U planu od sedam tačaka Albanaca Preševa, Bujanovca i Medveđe za razgovore sa Vladom Srbije, Albanci ovog region su, između ostalog, tražili decentralizaciju u pravosuđu, odnosno ponovno vraćanje osnovnih sudova i tužilaštva u Bujanovcu i Preševu.

Lexo Artikullin e plotë

Koordinacionog tela (ni)je ispunilo misiju integrisanja Albanaca u Srbiji

👤Redaksia 🕔11:05 18.03.2016

Iako su postignuti neki pozitivni rezultati, Koordinaciono telo nije ispunilo glavni cilj, integrisanje Albanaca u državnim organima Srbije, rekli su za portal Titulli predstavnici civilnog društva u Preševu.

Lexo Artikullin e plotë

Albanci traže bolnički centar za Preševo i Bujanovac

👤Redaksia 🕔14:45 11.03.2016

U Preševskoj Dolini, odnosno u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, funkcionišu tri domova zdravlja, koji građanima pružaju usluge primarnog zdravstva.

Lexo Artikullin e plotë