Kthehu ...

Trupi dhe Shëndeti

Sekreti i lënies së duhanit

👤Redaksia 🕔17:08 01.07.2014

Përgjigja e vetme për lënien e duhanit mbetet:”Vullneti i fortë”, i shoqëruar me këmbëngulje, mbështetje nga ana e familjes dhe miqve.

Lexo Artikullin e plotë

Arsyet pse kosi duhet konsumuar çdo dite!

👤Redaksia 🕔17:07 01.07.2014

Kosi është ushqimi që dietologët sugjerojnë se duhet ngrënë çdo ditë. Ka shumë vlera si dhe elementë apo ushqyes të lartë. Për më tepër, lufton gripin, mund të jetë një vakt me vetë dhe redukton kile.

Lexo Artikullin e plotë

Një mollë para buke - nëse doni të humbni peshë

👤Redaksia 🕔17:06 01.07.2014

Studimet kanë treguar që pjesëmarrësit, të cilët rregullisht hanë mollë para ushqimit dukshëm më lehtë e mbajnë peshën, por edhe dobësohen.

Lexo Artikullin e plotë

Ja disa këshilla dietike për Muajin e Ramazanit

👤Redaksia 🕔15:46 27.06.2014

Një ditë para nisjes së Muajit tëRamazanit, Ministria e Shëndetësisë së Shqipërisë, duke iu uruar agjërim të lehtë dhe të pranuar të gjithë besimtarëve myslimanë shqiptarë sugjeron disa këshilla dietike për ndryshimin e zakoneve të ushqyerjes gjatë këtij muaji.

Lexo Artikullin e plotë

Dhembja e shpinës në zyrë: si ta shmangni?

👤Redaksia 🕔20:30 14.06.2014

Janë të paktë njerëzit që në ditët e sotme nuk mund të bëjnë dot pa punuar në kompjuter gjithë ditën ose të paktën për një pjesë të saj.

Lexo Artikullin e plotë

​Si të dobësoheni pa dietë?

👤Redaksia 🕔20:26 14.06.2014

Të dobësohesh pa një dietë, pa pasur nevojë që ta privoni dhe ta limitoni veten tuaj është e mundur, kjo nëse bëni disa veprime të përditshme të shëndetshme. Ja si mund të humbi peshë pa shumë sakrifica:

Lexo Artikullin e plotë

Stresi ndikon në rritjen e oreksit

👤Redaksia 🕔20:23 14.06.2014

Të ndjerit në stres i kurajon njerëzit që të kenë më shumë ndjesi për të ngrënë. Sipas studimit hormonet aktivizohen kur një person ndihet në ankth ose brengat janë zbuluar në qelizat e shijes, të cilat identifikojnë shije të ëmbël, të shijshme dhe të hidhur.

Lexo Artikullin e plotë

Shenjat që tregojnë se duhet ta vizitoni psikologun

👤Redaksia 🕔20:17 14.06.2014

Të gjithë njerëzit ballafaqohen me situata të vështira gjatë rrjedhave të jetës. Pikëllimi, disfata dhe stresi janë pjesë përbërëse e jetës dhe në shumicën e situatave vetë duhet të merremi me emocionet. Megjithatë, nganjëherë kemi nevojë për ndihmë profesionale, por shpeshherë nuk e dimë se si të dallojmë momentin e duhur për të bërë atë. Shikoni se cilat janë shenjat që tregojnë se është koha për të kërkuar ndihmë.

Lexo Artikullin e plotë

Teknika për ushtrime. Në formë me vetëm 11 minuta

👤Redaksia 🕔20:14 14.06.2014

Është thënë me qindra herë nevoja e të marrit me sport, veçanërisht për ata qe për shkak të natyrës se punës janë të detyruar të qëndrojnë larg lëvizjeve, natyrës, ushtrimeve, palestrave.

Lexo Artikullin e plotë

Trajnimi i trurit mban të moshuarit “gjallë”

👤Redaksia 🕔20:11 14.06.2014

Një grup të moshuarish i është nënshtruar një kursi trajnimesh prej 12 seancash të udhëhequra nga George Rebok, ekspert i plakjes dhe profesor në Universitetin e Chicagos. 

Lexo Artikullin e plotë