Kthehu ...

Trupi dhe Shëndeti

Ja sa kohë mund të mbahen këpucët me takë pa krijuar probleme

👤Redaksia 🕔15:54 31.07.2014

Të gjitha femrat i dashurojnë këpucët me takë, por t’i mbash ato gjithë kohës është një sakrificë e madhe. Ja sa kohë mund të mbahen ato pa krijuar probleme.

Lexo Artikullin e plotë

Era e keqe e gojës, një mënyrë e thjeshtë për ta hequr

👤Redaksia 🕔15:49 31.07.2014

Të gjithëve na ka ndodhur që goja jonë të vijë era dhe të bëhemi të padurueshëm për veten apo edhe për personat e tjerë që na rrethojnë.

Lexo Artikullin e plotë

A ka nevojë foshnja për ujë?

👤Redaksia 🕔15:47 31.07.2014

Pavarësisht prej temperaturës dhe lagështisë së ajrit por edhe aktivitetit të foshnjës, gjatë javëve të para të jetës, iu preferohet 80 deri në 100 ml/kg, dhe 140-160 ml/kg prej muajit të tretë gjer në muajin e gjashtë.

Lexo Artikullin e plotë

Këshilla për të zhvilluar tolerancën tek fëmijët

👤Redaksia 🕔15:39 31.07.2014

Nga studimet e shumta që janë bërë nga ekspertët e zhvillimit të fëmijëve ata shprehen se fëmijët arrijnë të bëjnë diferencime tek të tjerët që në moshën e tyre të hershme.

Lexo Artikullin e plotë

Shkaqet e lemzës tek fëmijët e vegjël?

👤Redaksia 🕔16:17 30.07.2014

Kur një fëmijë ha me neps dhe bën aerofagji mund të shkaktohet konfraktim diafragme dhe lemzë.

Lexo Artikullin e plotë

Vlerat ushqimore të djathit, ndikon në dietë dhe në shtimin e vitaminave

👤Redaksia 🕔16:16 30.07.2014

Djathi është ndër të vetmet ushqime që ka tretshmëri. Madje, studime të ndryshme tregojnë se organizmi i njeriut përdor më lehtë proteinat e djathit sesa ato të qumështit.

Lexo Artikullin e plotë

Fiku dhe dobitë e tij mjekësore

👤Redaksia 🕔16:11 30.07.2014

Fiku është një frut të cilin e gjejmë lehtësisht gjatë periudhës së verës dhe për një pjesë të madhe, mund të jetë edhe fruti i preferuar.

Lexo Artikullin e plotë

Shenjat paralajmëruese të goditjes në tru

👤Redaksia 🕔16:09 30.07.2014

Diçka ndodh me ju, por nuk mund të kuptoni nëse është lodhje ose është diçka tjetër në pyetje.

Lexo Artikullin e plotë

Zbulohet ilaçi çudibërës për kancerin, prodhohet në Krujë!

👤Redaksia 🕔12:39 22.07.2014

Kohë e fundit kemi parë se njerëzit të cilët janë të sëmurë nga kanceri gjithnjë e më shumë parashtrojnë pyetje për vajgurin nga Shqipëria që shëron të gjitha sëmundjet e kancerit.

Lexo Artikullin e plotë

Të mirat e ananasit

👤Redaksia 🕔16:24 17.07.2014

Veç që është një frutë e shijshme e stinës së verës, ananasi shërben edhe për një varg dobish shëndetësore.

Lexo Artikullin e plotë

Shkaku i parë i vdekjeve në botë

👤Redaksia 🕔16:22 17.07.2014

Sëmundjet kardiovaskulare mbeten në vendin e parë, ndër shkaqet e vdekshmërisë në botë, si pasojë e sulmeve kardiake dhe sëmundjeve të tjera të zemrës që çojnë drejt vdekjes.

Lexo Artikullin e plotë

Gjatë verës ne bëhemi më nervoz

👤Redaksia 🕔16:20 17.07.2014

Depresioni dhe mërzia janë më të shprehura gjatë verës dhe vjeshtës. Stina më e nxehtë e vitit mendohet shpesh se është koha kur jemi më të gëzuar dhe më të relaksuar, por një studim e vë në pikëpyetje këtë pohim. Studimi i bërë në Holandë tregon se depresioni dhe mërzia janë më të shpeshtat gjatë verës dhe në vjeshtë.

Lexo Artikullin e plotë

​Kosi i mirë për shtatzënat

👤Redaksia 🕔16:17 17.07.2014

Regjimi ushqimor është i rëndësishëm gjatë një shtatzënie. Janë të shumta ushqimet që nuk këshillohen për t’u ngrënë gjatë saj, ashtu siç studime të tjera rekomandojnë ngrënien e ushqimeve specifike.

Lexo Artikullin e plotë

Çaji i hithrës, një ilaç natyral kundër artritit

👤Redaksia 🕔15:58 15.07.2014

Hithra është një prej bimëve me efekte të shumëfishta shëruese. Por, në mesin e shumë të mirave shëndetësore, hithra është efektive edhe në luftimin e artrit (reumatizmit).

Lexo Artikullin e plotë

Ç’duhet të dini për mykun e këmbëve

👤Redaksia 🕔15:51 15.07.2014

Myku i këmbëve zakonisht hyn tek sëmundjet sezonale sidomos në atë të verës pasi lidhet direkt më shtimin e djersës.

Lexo Artikullin e plotë

Qumështi i bletës, sëmundjet që mund të kurojë

👤Redaksia 🕔15:45 15.07.2014

Qumështi i bletës është tonik, energjik, antiseptik (kundra mikrobeve), etj. Ai është mjaft pozitiv për shëndetin dhe shumë i preferuar nga meshkujt. Gjithashtu, përdoret edhe për maska bukurie.

Lexo Artikullin e plotë