Kthehu ...

Opinione

Turqia pajton bashkësitë islame në Serbi

👤Redaksia 🕔22:57 25.06.2014

Në Serbi ekzistojnë tri Bashkësi Islame të regjistruara në Ministri të Fesë: 1. Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë e cila është themeluar në vitin 2003; 2. Bashkësia  Islame në Serbi, e  themeluar nga Muamer Zurkoliq, si dhe; 3. Rijaseti i Bashkësisë Islame të Serbisë në krye me Adem Zilkiq. Që të tri këto bashkësi nuk e njohin njëra tjetrën. 

Lexo Artikullin e plotë

Droga Shqiptare

👤Redaksia 🕔09:17 25.06.2014

Data e 26 qershorit, lidhet me Ditën Botërore Kundër Drogës. Si shënohet kjo Ditë te ne shqiptarët, merreni shembull Lazaratin, një problem shumëdimensional.

Lexo Artikullin e plotë

E premtja e zezë…

👤Redaksia 🕔20:07 14.06.2014

Sipas një besytnie popullore, mësohet se shumë veprimtari shoqërore, nuk duhen ndodhur gjatë ditës së premte, ngase është ditë me ters ose thënë më troç ditë baksuz.

Lexo Artikullin e plotë

“…Ne jemi të fjalës , e jo të punës, 2.000 vende të punës mbesin premtime të rrugës”

👤Redaksia 🕔20:03 14.06.2014

Vend pa vend dhe pa mend!!! Kërkoj të takoj njerëz të ndryshëm, por kë më thoni ju ?? Injoranti të shet mend dhe i paafti të del me i aftë se vetë aftësia.

Lexo Artikullin e plotë

Zgjedhjet e Kosovës dhe Luginasit!

👤Redaksia 🕔19:59 14.06.2014

Erërat e zgjedhjeve nacionale të Kosovës, po fryjnë edhe jashtë saj, duke prekur e gudulisur nuhatjet e një pjese të popullatës të Lug’ut të Preshevës, tek e cila ka zgjuar një interes fiktiv, jo edhe gjithaq për t’u përshëndetur.

Lexo Artikullin e plotë

Bardhyl Osmani (komandant Delta), hero i Luginës!

👤Redaksia 🕔17:38 14.06.2014

Bardhyl Osmani-Komandant Delta flijoi jetën për lirinë e trojeve të Kosovës Lindore (Luginës së Preshevës), për t’u bërë i pavdekshëm!
Shpirti i Tij i sinqertë dhe i pastër dhe zemra e heroit të gatshëm për sakrifica deri në flijim për atdhe e për Vatan, e karakterizojnë këtë figurë të madhe të Shqiptarisë, i cili ka zënë vend në faqet më të ndritura të historisë tonë të shumëvuajtur, por edhe të lavdishme kombëtare.

Lexo Artikullin e plotë

Përfaqësimi i Luginës në Kuvendin e Kosovës domosdoshmëri

👤Redaksia 🕔17:30 14.06.2014

Kërkohet që ndaj shqiptarëve të Luginës së Preshevës që jetojnë në Kosovë të përfaqësohen në Parlamentin e Kosovës me që prej vitit 1999 nuk kanë patur adresim të mirëfilltë në Parlament, e kjo mundë të arrihet në legjislativin e ri, që do të votohet më 08 qershor 2014.

Kërkohet nga shqiptarët e Luginës së Preshevës që jetojnë në Kosovë të jenë më të sinqertë ndaj fatit të tyre duke përzgjedhur përfaqësuesin e tyre në Parlametë. Po ashtu edhe në administratën shtetërore të Kosovës shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës pak kanë prezencë mos me thënë fare në punësim.

Lexo Artikullin e plotë

Çka shkruan lajmëtari i Stambollit në vitin 1899 për Kazanë e Preshevës

👤Redaksia 🕔17:26 14.06.2014

Gazeta Lajmëtari i Stambollit në vitin 1899 përshkruan Kazan e Preshevës dhe disa vendbanime të sotme duke sqaruar edhe për administrimin dhe pozitën e atëhershme. Ndërsa sa i përket arsimit ishte në në nivel të përparuar për popullatën serbe dhe atë turke, ndërsa për popullsinë shqiptare nuk kishte shkollim në gjuhën amtare.

Lexo Artikullin e plotë