Aristoteli: Fatkëqesitë tregojnë se kush janë shokët e vërtetë
Kulturë

Aristoteli: Fatkëqesitë tregojnë se kush janë shokët e vërtetë

02.Apr.2020 09:40
0

Aristoteli, një nga filozofët më të mëdhenj të të gjitha kohërave. Jetoi shumë kohë në Athinë, ku u edukua dhe mori mësimet e para të filozofisë në shkollën e filozofit të madh grek Platonit.


Aristoteli gjithashtu ishte mësues i Aleksandrit të Madh. KultPlus ka përzgjedhur disa nga thëniet më të mira të thëna nga ai.

1.Ne jemi ajo çfarë bëjmë në mënyrë të përsëritur; shkëlqesia, pra, nuk është një akt, por një shprehi

2.Fatkëqesitë tregojnë se kush janë shokët e vërtetë

3.Dashuria është e përbërë nga një shpirt që jeton në dy trupa

4.Atij që si bënë dobi dituria, ai nuk është i mbrojtur nga dëmi i paditurisë

5.Të duash do të thotë të ngazëllehesh, ndërsa besojmë se mund të ngazëllehemi vetëm kur të na duan

6.Njerëzit i krijojnë zotat sipas vetes, jo vetëm për nga pamja, por edhe për nga mënyra e jetesës

7.Të gjithë njerëzit nga natyra dëshirojë dituri, por a punojnë për të? 

Konkurs për “Librin e Karantinës”, afati i dorëzimit të dorëshkrimeve deri në 15 maj
YouTube alarmohet nga aplikacioni që popullarizoi videot e shkurtra
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration