Aktiviteti fizik ul rrezikun e dhimbjes së shpinës tek fëmijët
Atraktive

Aktiviteti fizik ul rrezikun e dhimbjes së shpinës tek fëmijët

18.Oct.2018 19:29
0

Dihet më së miri rëndësia e sportit si tek të rriturit ashtu dhe tek fëmijët.

Por nga tani dhe tutje është një faktor tepër i rëndësishëm që duhet ti inkurajoni më shumë fëmijët që të ushtojnë aktivitet fizik si : not, futboll, balet ose ndonjë lloj tjetër aktivitet lëvizës në mënyrë që të zvogëlojë rrezikun e dhimbjes së shpinës.

Kohët e fundit është rritur numri i fëmijëve që vuajnë nga dhimbjet e shpinës. Kjo gjë mund të fillojë edhe në moshën e pubertetit.  Por cila është arsyeja?

Një nga arsyet është qëndrimi ulur për orë të tëra në shkollë, por edhe qëndrimi  para televizorit ose tabletit.

Çfarë duhet të bëjmë?

Ekspertët i këshillojnë prindërit që ti regjistrojnë fëmijët e tyre në aktivitete fizike. Sipas statistikave, mesatarisht, fëmijët luajnë vetëm një orë në javë. Gjithashtu gjithnjë e më shumë fëmijë kanë  televizor , tablet dhe kompjuter në dhomën e tyre.  Kjo gjë ndikon që ata të qëndrojnë më shumë shtrirë ose ulur në krevat.

Vdes në moshën 90 vjeçare ikona e Stambollit
Fordi dhe Volkswageni mund të bashkohen
Registration Login
Sign in with social account
or
Remember Me Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
With registration you can comment on post.
Registration Login
Registration